Younity voor u

Diversiteit is een feit met veel potentie voor elk bedrijf of instelling. Bekijk hoe wij u kunnen ondersteunen inhoud en vorm te geven aan een inclusieve aanpak die stuurt op succes op de werkvloer.
Training & Advies
Diversiteit is een feit met veel potentie in het onderwijs. Bekijk hoe het onderwijs inclusief kan worden ingericht met onze lessenseries voor docenten, studenten, leerlingen en professionals.
Lessenseries

Narratieve pedagogiek

Vertellen, luisteren en leren reflecteren op het vertelde en op de eigen identiteit zijn pijlers van de narratieve pedagogiek. In de vertelling wordt betekenis gecreëerd en ontstaat (nieuwe) taal voor (gedeelde) ervaringen. Belangrijk onderdeel binnen de narratieve pedagogiek is de biografische werkmethodiek waarin we werken met het levensverhaal. Sprekend of schrijvend reflecteren op het eigen leven genereert inzicht en creëert ruimte om betekenis te gegeven aan belangrijke levensgebeurtenissen. Door het verhaal met elkaar te delen worden bruggen geslagen en ontstaat er onderling begrip. Dit begrip van de (diverse) ander leidt tussen collega’s, leerlingen en studenten tot een beter individueel- en groepsprestatieniveau. Narratief pedagogische werkvormen worden ingezet bij aspiratie- en identiteitsontwikkeling, (studie)loopbaanbegeleiding en coachings- en groepsdynamica activiteiten.